Zubni implantati

Svaki izgubljeni zub potrebno je zamijeniti radi održavanja integriteta i funkcionalnosti cijele usne šupljine.

Zubni implantat je umjetni korijen zuba koji se operativnim putem usađuje u čeljust kako bi držao na mjestu zamjenski zub ili most. Prednosti uporabe implantata leže u tome što se ne oslanjaju na susjedne zube te su trajno i stabilno rješenje. Stoga, ako Vam nedostaje jedan ili više zuba, a želite se smijati, govoriti i jesti ugodno i bez srama, imamo odlične vijesti za Vas! Zubni implantati su Vaše najbolje rješenje.

Implantati su izrađeni od titana te su savršeno kompatibilni s koštanim tkivom. Upravo je to razlog zašto su najbolja zamjena za prirodni korijen. Svaki implantat može podržavati jedan ili više zamjenskih zuba te, ukoliko ga ugrađuju stručnjaci, ima cjeloživotni vijek trajanja. S obzirom na to da je ugrađivanje zubnih implantata kirurški zahvat, jako je bitno da se oslanjate na iskusne i stručne ruke. Dr. Matko Božić je vrhunski specijalist s dugogodišnjim iskustvom na području implantologije te će Vam osigurati da cijeli zahvat prođe savršeno.

Postupak ugradnje je timski rad u koji su uključeni pacijent, stomatolog i oralni kirurg. Vaš oralni kirurg i stomatolog konzultirat će se s Vama kako bi utvrdili gdje i kako valja ugraditi implantat. Ovisno o stanju pacijenta i tipu odabranog implantata oralni kirurg izradit će plan tretmana uskladu s individualnim potrebama.

Želite nove zube u samo jednom danu?

Koncept ALL ON 4 ili ALL ON 6

All-on-4 je fiksno protetsko rješenje kod osoba s potpuno bezubom čeljusti, kod kojih zbog gubika kosti nije moguća klasična ugradnja implantata. Ovo je sustav kod kojeg su svi zubi u zubnom luku poduprti na samo 4 posebno dizajnirana i ugrađena implantata. Na taj način izbjegava se augmentacija kosti što postupak čini kraćim i financijski povoljnijim.

Pacijent praktički dobiva privremene zube unutar 24h od operacije. Nakon 6 mjeseci kada implantati potpuno srastu s kosti pacijent dobiva konačne, definitivne zube.

Prednost all-on-4 sustava je jednostavna higijena i održavanje, vrhunska estetika i funkcija.

Imate pitanje ili želite dogovoriti termin besplatnog pregleda?